Elev/foresatt / Skolehelsetjenesten

Skolehelsetjenesten

Publisert 14.12.2011 09:58,
Sist oppdatert 11.09.2017 09:23

Ny helsesøster fra og med skolestart 2016 er Astrid Torgunrød. Hun kan treffes på tirsdager på rådgiverkontoret.

helsesoster

Astrid Torgunrød kan treffes tirsdager kl. 12.00-15:15. Da kan alle stikke innom for korte spørsmål eller gjøre avtaler.

Etter lunsj setter hun opp faste avtaler med elever som har bestilt time. Elevene bestiller time ved å ringe eller sende melding til 94 78 73 88 (bestilling av time kan skje gjennom hele uka). Helsesøster kan ved behov formidle kontakt med skolelege eller det øvrige hjelpeapparatet. Hun har epostadresse: astrid.torgunrød@stange.kommune.no.

...

I henhold til lov om helsetjenesten i kommunene skal kommunens helsetjeneste omfatte en skolehelsetjeneste. Denne tjenesten skal være helsefremmende og forebyggende blant barn og unge i grunnskolen og den videregående skolen. Skolehelsetjenesten kan hjelpe elevene med blant annet prevensjonsveiledning, seksuelt overførbare infeksjoner, fysiske og psykiske plager og sykdommer som det bør tas hensyn til i skolesituasjonen. Helsesøster samarbeider gjerne med lærerne om timer i forebyggende helsearbeid.

Elevene kan avtale time på forhånd via telefon eller SMS, men de kan også stikke innom uten avtale. Tilbudet er gratis.

Stange kommune har også en Ungdomshelsestasjon elevene kan benytte. Ungdomshelsestasjonen holder til i 2.etasje ved Stange videregående skole og er bemannet med helsesøster og lege. Dette tilbudet er også gratis og man trenger ikke bestille time. Åpent hver tirsdag kl 16.00 - 18.00 iht skoleruta.